Verdens mest populære afrobeats-artist besøker Norge

Trekkplaster: Med sin «Happy Boy»-turné har Mr. Eazi solgt ut de fleste av sine konserter verden over det siste året. Til helgen spiller han i Oslo.
Foto: Banku Music​
Denne uken kommer afrobeats-artisten Mr. Eazi med sin «Happy Boy» turné  til Oslo for å glede konsertgjengere med sin unike fusjon av afrikanske rytmer. Han får bistand fra Oslo-danseduoen «Asiandolls». 
0Shares

På turneen som blant annet omfatter England, Haiti, Barcelona, Kenya og Dublin, er det Norge – nærmere bestemt Cosmopolite i Oslo – som står for tur lørdag 19. mai.

Med mer enn 3 millioner månedlige avspillinger på Spotify er Mr. Eazi en av verdens mest ettertraktede afrobeats-artister. Dette er en sjanger som har opplevd stor vekst i de senere årene. Arrangørene bak konserten, 5K Productions, er stolte av å kunne bringe en artist som Mr. Eazi til hovedstaden.

Vi anser Mr Eazi som en svært talentfull og kreative artist som gjennom sin musikk når ut til både unge og eldre, uavhengig av etnisitet. Videre anser vi han som en artist som har en positiv undertone i hans musikk. Det er ikke ofte at en afrobeatsstjerne av Mr. Eazis kaliber kommer til Oslo og av den grunn er konserten førstkommende lørdag, en sjelden mulighet til å oppleve en slik artist i Norge, uttaler arrangøren til Utrop.

Skaper unik musikalsk fusjon
Den nigerianske Oluwatosin Oluwole Ajibade, som går under artistnavnet Mr. Eazi, fikk sitt gjennombrudd i 2013 med mixtapen «About to Blow». Siden har det gått slag i slag for den unge musikeren.

En topp-10 plassering på The Guardians liste over de beste afrikanske låtene i 2016 med singelen «Dance For Me», en 4. plass på Billboard World Album Chart med sin andre mixtape «Life Is Eazi, Vol. 1 – Accra To Lagos», samt flere suksessfulle singelslipp – er bare noen av høydepunktene for Mr. Eazi.

Den innovative artisten har blitt beskrevet som en pioner innen såkalt banku-musikk, en undersjanger av afrobeats. Selv beskriver han denne sjangeren som en afrikansk fusjon som reflekterer hans nigerianske og ghanesiske røtter.

Lover en stor konsertopplevelse
Småskalaprodusenten 5K Productions, som hovedsakelig søker etter artister innenfor sjangrene RnB, Afrobeats, Hip Hop, Dancehall og Reaggae, har stor tro på at konserten blir en uforglemmelig opplevelse for de oppmøtte.

– Konsertgjengerne kan vente seg en meget energisk og inkluderende opptreden med hits på løpende bånd. Mr. Eazis neste album er under sluttføring i disse dager og publikum kan vente at han spiller et par av nye låtene. Utover dette kommer han til å fremføre noen av sangene med bistand fra den lovende oslobasert danseduoen «Asiandolls».