Alessandra topper global liste

DRONNING AV KONGER: Å komme seirende ut av noe vanskelig, er Alessandras budskap i «Queen of Kings»
Foto: Skjermdump/ NRK
MGP-vinner Alessandra Mele kapret to førsteplasser på lørdag.
55Shares

Lørdag realiserte Alessandra Mele budskapet i sin Melodi Grand Prix-vinnerlåt «Queen of Kings». I tillegg til å vinne lørdagens finale, troner MGP-dronningen øverst på Spotifys globale viral-liste.

«Queen of Kings» går nemlig viralt på TikTok, i både Europa og USA, med over 72 millioner visninger og 6200 videokreasjoner. Låta har blitt strømmet over 6 millioner ganger, og er dermed den mest strømmede finalistlåten i hele Europa, opplyser Universal Music.

På TikTok har lydsporet over 7 millioner likes, i tillegg til 1,6 million totale visninger på YouTube.

Alessandra Mele imponerte med sin kraftfulle røst på lørdag.
Foto : Skjermdump / NRK

Ut av vanskelige situasjoner med ny lærdom

Powerlåta handler om å tørre å være seg selv, og komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet.

— «Queen of Kings» er noen som tror på seg selv, og ikke bryr seg om andres meninger. Personen har gått gjennom mye, men har til slutt klart å komme seg seirende ut av det med ny lærdom, sier Alessandra, ifølge Universal Music.

Til NRK utdyper hun:

– Ikke røm fra de vanskelige følelsene. Det er i de tøffe stundene at du lærer om deg selv, og hvor sterk du er.

Flerkulturelle power ladies

Alessandra, som nå skal representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Liverpool i mai, er født og oppvokst i Italia.

Hun har også familie i Norge. For to år siden flyttet hun hit for å komme nærmere sin norske familie og videreutvikle interessen for musikk. Nå bor hun i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI.

Alessandra er ikke den eneste sterke, flerkulturelle kvinnen som, med kraftfull sangstemme, fremførte et budskap om seier i årets MGP. Forrige lørdag møtte Utrop Akuvi som imponerte med powerlåta «Triumph».

Les Utrops intervju med Akuvi her: Stolt Afro-viking