Anerkjente iranske musikere byr på konsert

Den norsk-iranske musikeren Kaveh Mahmudiyan på sin tombak i 2015.
Foto: Skjermdump/Youtube
Fredag går teppet opp for de to anerkjente norsk-iranske musikerne Javid Afsari Rad og Kaveh Mahmudiyan på Nordic Black Theatre. 
0Shares

Denne uken er det duket for iranske rytmer og melodier på det multikulturelle teatret som holder til på Grønland i Oslo.

– Begge artister er i verdensklasse og vi er veldig stolte av å presentere de på Nordic Black Theatre & Cafeteatret, forteller informasjonsansvarlig ved Nordic Black Theatre, Dominic Wilson til Utrop. 

De to musikkvirtuosene spiller musikk festet i tradisjoner som baserer seg mye på improvisasjon. I sammenheng med konserten har de to med seg gjestemusikere som bidrar med forskjellige uttrykk fra andre steder i verden, og det lover godt for en flerkulturell konsertopplevelse. 

Klikk her for mer informasjon og program

Anerkjente musikere
Både Rad og Mahmudiyan har lang fartstid som musikere i Norge. De har også opptrådt på internasjonale festivaler og arrangementer i utlandet.

Javid Afsari Rad har det gamle strengeinstrumentet santur som sitt hovedinstrument og spiller hovedsakelig klassisk persisk musikk. Musikken hans har en nær tilknytning til persisk poesi samtidig som han har latt seg inspirere av vestlig klassisk musikk i Norge. Han har tidligere opptrådt med krinkastingsorkesteret, blitt utnevnt «Årets Artist» i Oslo, og har spilt med flere anerkjente musikere både i Norge og i utlandet.

Javid Afsari Rad har i en årrekke underholdt med klassisk persisk musikk. Nå går turen til Nordic Black Theatre. (Her fra Cosmopolite i 2017).
Foto : Tore Sætre

For Kaveh Mahmudiyan er det slagverksinstrumentet tombak som er hovedinstrumentet, og som han komponerer mye for. Den norsk-iranske perkusjonisten er likevel også opptatt av å utforske musikk innen sjangrene jazz og iransk tradisjonell musikk og har samarbeidet med toneangivende musikere, komponister og vokalister både nasjonalt og internasjonalt.

For informasjonsansvarlige ved Nordic Black Theatre er det ikke tvil om at konserten vil by på en begivenhetsrik og god konsertopplevelse for de oppmøtte.

– Vi kan garantere en konsert av verdensklasse som blir en flott opplevelse for alle musikkinteresserte, uansett om de er kjent med musikkstilen fra før eller er helt nye til den, forteller Wilson.