Adampour med diktsamling om naturen


Foto: Speil forlag
Med diktsamlingen "Naturen" , ønsker forfatter, lege og samfunnsdebattant Mina Adampour å forene alle krefter i klimakampen. Inntektene fra boksalget går til naturvernsarbeid.

I diktsamlingen har naturen jeg-stemmen.

“Hva om naturen hadde en stemme? Hva ville den sagt? Hvordan ville den sagt det den vil si?”, fortelles det på nettsiden til Naturhistorisk museum.

På fredag lanserte Adampour og Speil Forlag “Naturen” i Botanisk hage på Tøyen i Oslo.

Her leste Adampour flere av diktene, som er skrevet på nynorsk.

Fra forlaget, på nettsiden til Naturhistorisk museum, heter det at:

«Diktene er satt opp slik at de utgjør SOS på morse, med tre korte og tre lengre dikt. De tre korte diktene er inspirert av den japanske diktformen haiku. De tradisjonelle haikuene inneholder som regel et naturelement. Forfatteren ønsker med diktsamlingen å forene alle krefter i klimasaken og mener det er viktig å formidle enkelt og tilgjengelig for å forsøke å nå ut til flere.»

Forlagets plan er at overskuddet fra hver utgivelse, skal gå til et veldedig formål. Denne gangen skal pengene fra Adampours utgivelse, gå til Førdefjordssøksmålet, via Naturvernforbundet og Natur og Ungdom, som tar staten til retten for å stoppe Nordic Minings omstridte dumping av gruveavfall i Førdefjorden.

Boka er utgitt av det nyetablerte forlaget, Speil forlag, som også lanserte seg som nytt forlag.

Bok365 melder at, sammen med Mikail Adampour, som er broren til Mina Adampour, har skuespiller Jakob Fort startet Speil forlag. Til Bok365, sier Fort dette om Adampours nyutgivelse:

– Seks måneder etter forlaget ble tiltenkt, sendte Mikail meg en bok, uten å fortelle hvem som stod bak. Jeg likte det kjempegodt, og siden jeg jo vet at Mina er samfunnsengasjert og veldig glup, var det ikke superoverraskende at hun hadde skrevet noe som var så fint og som føltes så viktig, sier Fort, og fortsetter:

– Det er veldig gøy at hun ville gjøre boken med oss og at hun viser oss den tilliten.