Lettleste bøker av høy kvalitet

Monica Helvig i Leser søker bok vil at alle skal oppleve leseglede. Nå ønsker hun alle velkommen til bokdag på Litteraturhuset i Oslo lørdag 7. september.

– Vi vil vise dere at boka er for alle, sier Monica Helvig. Hun er daglig leder i Leser søker bok. Det er Leser søker bok som arrangerer Bok til alle-dagen. Det er gratis å være der.

Helvig sier at lettleste bøker også kan være god litteratur. Bøkene på Bok til alle-dagen er lettleste, men godt skrevet av flinke forfattere. – Mange av bøkene er oversatt til flere språk. Mange av de tilrettelagte bøkene vinner priser, sier Monica Helvig.

Ryddetid blir lest på norsk, somalisk og arabisk.

Her er noe av alt som skal skje på Bok til alle-dagen: Lesestund av bildeboken “Ryddetid” av Camilla Kuhn på norsk, somali og arabisk, forfattere leser dikt og tekster de har skrevet selv og snakker om bøker.

Du kan lese om alt som skal foregå på Bok til alle-dagen her

Leser søker bok har i femten år jobbet for at alle skal ha tilgang på god litteratur. Selv om de ikke er gode til å lese. En av tre voksne og en av fem skoleelever synes det er vanskelig å lese en vanlig tekst.

Leser søker bok heier på lesegleden.

– Vi ønsker at flere skal oppleve gleden ved å lese en god bok, sier Monica Helvig. Hun ønsker alle velkommen til Bok til alle-dagen.

Bok til alle-dagen er på Litteraturhuset i Wergelandsveien 29 i Oslo. Bokdagen varer fra kl 11.30 til kl 22 lørdag 7. september.