Hjem Utg 13-02.04.2020 Lettnorsk Norge får sitt første eldreombud

Norge får sitt første eldreombud

Bente Lund Jacobsen er Norges første eldreombud. Hun sier til Regjeringen.no at hun ser frem til å fremme eldres interesser på alle samfunnsområder.
Foto: Tony Hall
De gamle menneskene i Norge får nå sin egen talsperson som skal arbeide for at samfunnet skal bli bedre for dem, melder Regjeringen.

Landets første eldreombud heter Bente Lund Jacobsen.

Flere gamle i Norge

– Vi lever lengre. Det blir flere og flere gamle mennesker i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie. Han sier også at Norge trenger en person som tar vare på behovene til gamle mennesker. De som har levd lenge har også mye kunnskap og erfaring som samfunnet trenger.

Personen som skal ivareta de eldres behov og passe på at samfunnet drar nytte av de eldres ressurser, heter Bente Lund Jacobsen. Hun er det nye eldreombudet i Norge.

Det nye eldreombudet

Bente Lund Jacobsen har lang erfaring fra næringslivet. Hun er vant til å bygge relasjoner og å samarbeide med lokale og nasjonale myndigheter.

– Jeg er trygg på at hun vil bli en god talsperson for de eldre,  sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Lund Jacobsen er nå direktør for Næringsforeningen Ålesundsregionen og har bakgrunn fra Mørenot, Shell-konsernet og Manpower. Lund Jacobsen er 56 år gammel.

Ser frem til oppgaven

Det nye eldreombudet sier hun gleder seg til å begynne i jobben. Hun sier at hun vil jobbe for at de eldre skal ha det bra og at de eldre er nyttige for samfunnet. Bente Lund Jacobsen sier også at hun vil se på utfordringene med at det blir stadig flere og flere eldre i Norge.

Eldreombudet skal jobbe i  Ålesund, sammen med Senter for et aldersvennlig Norge.