Savner du å høre eller lese bøker på morsmålet ditt? I verdensbiblioteket finner du e-bøker på 16 språk.
Foto: Michael Fredman.
Vanskelig å finne bøker på språket ditt? Nå har verdensbiblioteket.no e-bøker på 16 språk.
21Shares

I Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på 16 språk. Du kan opprette en konto med e-postadressen din og så logge inn for å lese og lytte. Du kan lese eller høre på e-bøker når du vil og hvor du vil. Og det koster ingenting.

På serbisk

Verdensbiblioteket vokser. Siste nytt er at 75 serbiske bøker er på vei inn i biblioteket. 16 barnebøker på serbisk er allerede klare.

Vi har blant annet bøker av den anerkjente serbiske forfatteren Jasminka Petrović og den prisbelønte tsjekkiske forfatteren Ivona Březinová, samt Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, forteller verdensbiblioteket.no. 

Stat og kommune betaler

Når du har en konto på verdensbiblioteket.no kan du lage ditt eget mini-bibliotek. I mini-biblioteket kan du lagre bøkene du har lyst til å lese.  

Verdensbiblioteket er en del av bibliotekene i Norge og Sverige. Det er betalt av stat og    kommune.  Derfor er det gratis.

Verdensbiblioteket drives av Nasjonalbiblioteket i Norge sammen med bibliotekene i Malmö og av det svenske Nasjonalbiblioteket pluss  Kungliga biblioteket i Sverige.  

ORDLISTE

Bibliotek: mange bøker. Et bibliotek kan være offentlig eller privat. På et offentlig bibliotek kan du låne bøker. Du kan lese dem på biblioteket eller låne dem for å lese hjemme.
Lytte: høre.
Tittel: her; 179 forskjellige bøker.