Fra mandag 3. mai er voksenopplæringen ikke regulert av tiltaksnivå. Det er kommunene som bestemmer om hvilke tiltak som gjelder.
Foto: Illustrasjonsfoto: Claudio Castello
Kommunene bestemmer hvilke tiltak som gjelder voksenopplæringen og ikke tiltaksnivåene A, B og C.

 

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har sett på de regionale tiltaksnivåene A, B og C. De mener at noen av reglene kan endres. Regjeringen sier ja til dette. Fra mandag 3. mai er det kommunen som bestemmer om hvilke tiltak som gjelder voksenopplæringen. Visir er ikke bra nok som beskyttelse og kan ikke brukes av ansatte.

På tiltaksnivå B er det lov å ha undervisning på inntil ti personer på universiteter, høyskoler og fagskoler. Midlertidige utendørsmarkeder kan holde åpet. Det kan være opptil femti personer tilstede i begravelser fra mandag 10. mai.

På tiltaksnivå C åpner svømmehaller for publikum.

Tiltak i Viken fylke

Færre blir smittet i Viken fylke. De fleste kommunene i Viken fylke er på tiltaksnivå B og skal være det fram til 16. mai. I de seks kommunene som ligger nærmest Oslo øst, går kommunene Ullensaker, Nannestad og Eidsvoll fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B fra mandag 3. mai. Kommunene Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen går fra nivå A til B torsdag 6. mai. Men de må samarbeide med hverandre og Oslo om å ha like strenge tiltak fordi smittetallene der fortsatt er for høye. Det betyr at kjøpesentre og spisesteder fortsatt må holde stengt i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen kommune. I begravelser kan det være femti personer tilstede fra 10.mai. Ved bønn, gudstjeneste osv, kan det være ti personer tilstede.