Hussein en av ni nestlederkandidater i SV

SVs Marian Hussein er en av ni som er aktuelle som nestleder.
Foto: SV
Grasrota i SV kjemper om å få sin kandidat til nestledervervet i partiet, melder Dagbladet. Ni personer skal være aktuelle, blant annet Marian Hussein.

Ni kandidater som er aktuelle til nestledervervet i den nye partiledelsen. Audun Lysbakken går av som partileder i SV i løpet av våren, og da skal det også velges nye nestledere.

Ifølge Dagbladet, er disse aktuelle: Torgeir Knag Fylkesnes, Lars Haltbrekken, Freddy Øvstegård, Ingrid Fiskaa, Marian Hussein, Grete Wold, Sara Bell, Marthe Hammer og Mali Tronsmoen.

– Stemme for inkludering

Hussein er 34 år, kom til Norge som tiåring, og jobber som vernepleier. Hun ble valgt inn som stortingsrepresentant for Oslo ved stortingsvalget 2021 og sitter som medlem i Helse- og omskorgskomiteen

Oslo SV har pekt på Lars Haltbrekken, og et mindretall i fylkeslaget har pekt på Marian Hussein.

– Fordelen med hennes kandidatur er å få mangfoldsperspektivet inn i ledelsen, og at hun er en stemme for antirasisme og inkludering, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV, til Dagbladet.

Valgkomiteen i SV vil ikke si noe om innstillingen, utover at den kommer på onsdag.

– Som sittende nestleder er man i en ganske sterk posisjon, og det skal litt til for å kaste han, sa valgkomiteens leder, Pål Julius Skogholt, nylig til Dagbladet.