Tiltalt for å ha tvangsgiftet og bortført datteren

0Shares

 retten forklarte 50-åringen at turen til Irak var på datterens initiativ. Han sa datteren møtte fetteren da far og datter skulle besøke hennes mors grav, og at hun giftet seg frivillig.

Jenta som skal ha blitt tvangsgiftet i Nord-Irak, var bare 14 år gammel da hun ble giftet bort, melder NRK Buskerud.

Å tvinge noen til å gifte seg har i Norge en strafferamme på 6 år.

Ble slått
I retten forklarte datteren, som nå er 19 år, at hun ikke fikk lov til å gjøre noen ting av faren sin, og at han har slått henne mye.

– Hvis jeg kom for sent fra skolen, fordi bussen var sen, ble jeg slått, forklarte hun.

Det siste vitnet som ble innkalt onsdag, var sønnen til den tiltalte faren, altså broren til den fornærmede jenta. I sin forklaring tegnet han et bilde av en god far som behandlet sine barn likt, som ikke presset datteren til noe og som heller ikke nektet henne noe. På spørsmålet om far var voldelig, svarte han “aldri”. Dette står i kontrast til det representantene fra uteteamet i Drammen, barnevernet og skolen forklarte.

Faren avviste i retten at han har slått datteren.

Skrev kontrakt
Jenta skrev kontrakt med Uteteamet i Drammen før hun dro til Irak i 2004.

Da det ble snakk om at familien skulle på ferie til Irak skal hun ha forklarte til Uteteamet at hun var redd for at faren hennes skulle forlate henne i Irak. Kontrakten som ble skrevet skal sikre at noen prøver å finne jentene dersom de ikke kommer tilbake etter slike turer. Det gjorde jenta, men forsvant så etter noen måneder. Først i 2008 ble jenta funnet i Nord-Irak, og hun ble tatt med tilbake til Norge.

Jenta bor på hemmelig adresse mens rettssaken pågår.