Mange liker å fiske om sommeren

– Jeg har bodd i Norge siden 1975. Jeg har aldri opplevd noe sånt, sier Munawar Chaudhry (49 år)  til NRK.

Munawar Chaudhry reiste til Treungen i Telemark sammen med familien sin. Han hadde spurt om det var båter til leie på Saga Camping. Folkene på campingplassen hadde sagt ja. Familien gledet seg til båttur.

Fikk ikke leie båten

Da turfølget kom frem til campingplassen, skulle svogeren hente båten. Han  kom tilbake til de andre uten båt. Svogeren sa at folkene på campingplassen ikke ville leie ut til personer med innvandrerbakgrunn. Munawar Chaudhry tenkte det var en misforståelse. Han gikk til han som leide ut båtene. Utleieren sa at det var riktig at han ikke ville leie ut båten til dem. Noen innvandrere hadde vært uforsiktige med båtene hans i fjor.

Chaudhry snakker norsk, han har bodd i Norge siden han var fem år. På telefonen trodde utleieren at han var norsk. Det var derfor han sa ja til å leie ut først.

Barna ble sinte

Men utleieren sier han ikke mener å diskriminere andre. Han sier til NRK at han ikke vil leie ut båt til folk som ikke har greie på båt. Han sier han er lei seg for at turfolket hadde en ubehagelig opplevelse.

Leder ved Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, blir sint når han hører historien.

– Dette er diskriminering. Diskriminering er ulovlig, sier Berglund Steen. Han sier Munawar Chaudhry bør kontakte diskrimineringsombudet.

Chaudhry forteller at barna hans ble veldig sinte da de ikke fikk leie båt.

ORDFORKLARINGER

Båter til leie: Båter som man kan låne mot å betale for lånet.

Campingplassen: Feriested om sommeren

Turføge: Flere som drar på tur sammen

Svoger: Her: Bror til kona eller ektemannen til søstera.

Misforståelse: At noen forstår noen.

Diskriminere: Gjøre forskjell. Her forskjell på grunn av hudfarge eller hvor du kommer fra.

Ubehagelig: Ikke koselig/hyggelig.