Undertegnerne av oppropet ber om en oppklaring fra sentralt hold hos SV på om partiet mener at Stovnerrevyen var rasistisk eller ikke.

Elevene på Stovner videregående skole oppførte en revy i mars. De kalte revyen for Stovnerske tilstander. Revyen handlet om hvordan det er å gå på skole på Stovner. Stovner ligger i Groruddalen. Det bor mange med innvandrerbakgrunn i Groruddalen.

Ikke alle likte revyen

Det ble mye bråk om revyen. Noen syntes den var veldig morsom, andre syntes den var dårlig. De som syntes den var dårlig, sa at revyen gjorde narr av innvandrerungdommen. De sa at revyen var rasistisk.

De som likte revyen, sa den ikke var rasistisk.

Kamzy Gunaratnam er Stovnerrevyens høye beskytter
Foto : Eva Holte

Revyen ble satt opp sammen med Shabana Rehman Gaarder og stiftelsen Født Fri. Komiker Zahid Ali var regissør. Før hadde skolen revy hvert år. Så sluttet de med revy. Stovnerske tilstander var den første revyen på ti år.

Kamzy Gunaratnam er varaordfører i Oslo. Hun så revyen. Hun syntes den var morsom. Hun syntes elevene var modige som “kødda” med alt.

Kronprinsessen og kronprinsen

Storfint oppmøte til Stovnerrevyen 2019.
Foto : Eva Holte

Mange gledet seg til å se revyen. Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon kom også for å se Stovnerske tilstander.

Norsk revyfaglig senter hadde en stor revyfestival i sommer. De bad alle skolerevyene sende inn de revynumrene de likte best. Stovnerungdommen sendte inn et nummer som het “Jeg har valgt det selv”. Norsk revyfaglig senter fikk inn mange revynumre fra forskjellige skoler. I semifinalen var det igjen 20 revynumre. Norsk revyfaglig senter syntes “Jeg har valgt det selv” var det beste nummeret. Stovnerungdommen vant revykonkurransen.

Elevene har jobbet mye med revyen

Shabana Rehman Gaarder fra Født Fri synes prisen er velfortjent.
Foto : Stephen Gerard Simmersholm

– Prisen er en stor seier for hele Groruddalen, sier Shabana Rehman Gaarder.  – Dette er en veldig viktig og ærefull pris.

Shabana Rehman sier at elevene har jobbet veldig hardt med revyen. Hun sier at det er mange talenter på Stovner. – Vi er utrolig glade og stolte, sier Shabana Rehman.

Revynummeret “Det er mitt valg” gikk helt til topps i konkurransen. Det var en sang. Den handlet om fordommer rundt hijab.

ORDFORKLARINGER:

REVY: Sang og musikk og morsomme fortellinger. Kan også være samfunnskritiske.

GJØRE NARR AV: Håne, få folk til å le av andre.

RASISTISK: Mene at noen raser er bedre enn andre.

KOMIKER: Person som har som jobb å si morsomme ting til andre.

“KØDDE”: Tulle med. Slanguttrykk.