Nytt lovforslag skal stanse utlendinger med falsk ID

– Vi har mellom 10 000 og 30 000 personer som er her ulovlig, og vi har ingen identitet på dem, sier justisminister Jøran Kallmyr til TV2.
Foto: Olav Heggø,
Utlendinger som opererer med falsk identitet går tøffere tider i møte, skriver tv2.no og viser til et nytt lovforslag fra justisminister Jøran Kallmyr.

Bruk av falske og flere identiteter er et kjent hjelpemiddel for å skjule kriminell aktivitet, ifølge Politiets utlendingsenhet.

– Misbruk av falsk identitet er et omfattende problem i dag. Vi har et sted mellom 10 000 og 30 000 personer som er her ulovlig, og vi har ikke noen identitet på dem, sier Kallmyr til TV2. Nå foreslår han sikring av flere biometriske data av utlendinger som kommer til Norge. Og at disse dataene lagres lenger.

Hva er biometriske kjennetegn?

Biometriske kjennetegn er fingeravtrykk, håndavtrykk og ansiktsform, DNA, stemme i tillegg til netthinne- og irisavlesning. Enten man søker asyl, familiegjenforening, opphold eller på annen måte kommer i kontakt med myndighetene, vil biologiske data bli registrert.

– Dette forslaget går ut på å få en mye bedre kontroll på hvem som er i Norge, at vi skal kjenne identiteten deres, sier justisminister Jøran Kallmyr til TV2.

Leser mer på tv2.no om lovforslagethttps://www.tv2.no/a/10719343/