– Når terroren rammer, rammes vi alle

I Norge skal det være trygt å gå i moskeen, i kirken og andre gudshus. Vi står skulder til skulder med norske muslimer i fordømmelsen av terrorangrepet som fant sted på Al-Noor Islamic centre. Dette var et angrep på Norge og retten til å tro på sin gud, sa statsminister Erna Solberg.
Foto: Statsministerens kontor
I går holdt statsminister Erna Solberg en tale under et arrangement ved støttemarkeringen etter angrepet mot Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

Støttemarkeringen ble avholdt i går ved Løkkehaven i Sandvika.

– Vi er her for å vise samhold. Samhold med en familie som har mistet en datter. Samhold med en menighet som har blitt angrepet. Samhold med norske muslimer som føler uro etter angrepet mot Al-Noor-moskeen. Og samhold med et lokalsamfunn og en kommune som rammes når noe så meningsløst skjer, sa Solberg i talen, som er lagt ut på Statsministerens kontor.

Snakket om handlingsplan

I talen snakket hun også om regjeringens planlagte arbeid med å forme en handlingsplan mot muslimhat.

– Vi er i gang med en handlingsplan mot rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion. Nå har vi bestemt at det skal lages en egen handlingsplan mot diskriminering av, og hat mot, muslimer. Målet er å forebygge og hindre rasisme og diskriminering av muslimer. Alle skal være trygge på gaten og trygge i moskeen.

Men også samfunnsborgere må bidra med sitt, mente hun.

– Handlingsplaner er viktige. Men det aller viktigste er at vi alle tar kampen mot holdninger som kan føre til hat, til splittelse og terror. Vi må argumentere for demokrati, for trosfrihet og friheten til å være den man vil. Vi må argumentere mot rasisme, ekstremisme og hat…Det er slik vi sammen kan motvirke at ekstreme ideer og holdninger får fotfeste i felleskapet.