– Voldtekt har intet å gjøre med islam

– De som overfalt og voldtok kvinner på gata, har ment at de har vært i sin fulle rett. De har sett en beruset kvinne uten følge. Hun blir da regnet som fritt vilt i noen muslimske miljøer, sier politioverbetjent Tor Erik Riska Thorsen i Rogaland politidistrikt
Foto: Flickr.com
Islamsk Råd Norge reagerer sterkt på uttalelsen fra politiet i Stavanger om voldtektsmenns motivasjoner som relaterers til islam.
0Shares

Politioverbetjenten Tor Erik Riska Thorsen i Rogaland politidistrikt har blitt sitert som følger: ”De som overfalt og voldtok kvinner på gata, har ment at de har vært i sin fulle rett. De har sett en beruset kvinne uten følge. Hun blir da regnet som fritt vilt i noen muslimske miljøer.”

I en pressemelding på Islamsk Råd Norges (IRN) nettsiden står det :

Slike utsagn er sterkt stigmatiserende overfor en stor gruppe uskyldige mennesker, og inkluderer i tillegg en fullstendig uberettiget antydning om at islam er en årsaksforklaring for disse overgrepene. Det er særdeles skuffende at en representant for offentligheten utviser en slik grad av sviktende dømmekraft, melder Islamsk Råd Norge (IRN).

IRN tar på det sterkeste avstand fra voldtekt, som de anser som en kriminell handling av verste sort, som fortjener den strengeste straff. Dette er også islams kompromissløse standpunkt.

Når en person av muslimsk bakgrunn voldtar, så skjer det på tross av hans nominelle muslimske bakgrunn, og ikke på grunn av den, melder IRN.

De mener at enhver virkelig troende muslim ville aldri finne på å begå en slik forkastelig handling, som strider helt grunnleggende mot religionen, og fornedrer både offeret og overgriperen.

Vi troende muslimer tar fullstendig avstand fra slike forbrytere, og aksepterer heller ikke at andre forsøker å assosiere oss med dem, står det på nettsiden.