Sp-politiker får advarsel fra partiet på grunn av rasisme

Skjermdump fra Steinar Furøy (Sp) sin Facebook.
SPs ordførerkandidat i Hasvik får advarsel fra sitt eget parti etter flere krenkende Facebookinnlegg om innvandring.
0Shares

Lokalpolitikeren i Havik i Finnmark som står som nummer to på listen og er ordførerkandidat for partiet beskyldes for å spre rasisme.

«Lurer på hva slags lim som er best, kanskje trelim eller muslim», skrev Steinar Furøy (Sp) på Facebook.

Selv sier Steinar Furøy til NRK at han setter ting på spissen på Facebook for å få debatt, og ikke er rasist på noen måte. Han har i ettertid valgt å slette det aktuelle innlegget.

– De radikale grupperingene har sagt at de skal ta over storbyene i Europa, det er jo det som er målsettingen til mange av imamene som sitter i moskeene og oppfordrer til oppvigleri og trollskap, sier Furøy.

Senterpartiet har gitt Furøy en «tydelige advarsel» for uttalelse at slik opptreden for framtida ikke er forenelig med medlemskap i partikler, sier fylkesleder Geir Adelsten Iversen til NRK.

– Vi er blitt kjent med disse nå og har tatt direkte kontakt med Furøy som sterkt beklager disse postene på Facebook, og som ser at han ikke kan stå for slike holdninger og uttrykke seg slik som kandidat ved kommunevalget i Hasvik. Senterpartiet har i dag gitt Furøy en tydelig advarsel for uttalelsene og meddelt at slik opptreden for framtida er uforenlig med medlemskap i partiet, sier Iversen.