– Opportunistisk regjeringskritikk fra Raja

Abid Raja fremmer forslag til tiltak for å hindre frafall i skolen.
Venstrepolitiker Abid Q. Raja har gjennom et avisintervju i Dagen Magazinet gitt rødgrønn innvandringspolitikk skylden for muslimsk ekstremisme. – Kritikken er riktig, men utspillet preget av opportunisme, sier Frps Mazyar Keshvari til Utrop.
0Shares

Norsk-irakeren Mohyeldeen Mohammads uttalelser i kjølvannet av karikaturstriden i år, hvor han blant annet har advart mot et 11. september på norsk jord og at homofile fortjente å bli steinet, har fått et overveldende flertall i det offentlige Norge til å se rødt.

Venstrepolitikeren Abid Q. Raja har vært en av de hardeste kritikerne. Til Dagen Magazinet sa den profilerte norsk-pakistaneren at ekstrem islam kom som resultat av sosialdemokratisk innvandringspolitikk.

– Nå får sosialistene smake sin egen medisin. Integreringen går nemlig ikke av
seg selv. En innvandringspolitikk uten krav til de nye som kommer, fører til at
de ekstreme vokser fram rett foran nesen på oss, uttalte han seg til den Hordalandsbaserte avisen.

Raja er en frilanspolitiker, sier Frps Mazyar Keshvari. Foto: Arkiv.

Fei for egen dør

Nestleder FrPs bystyregruppe, Mazyar Keshvari, sier seg enig i Rajas kritikk av den nåværende regjerings innvandringspolitikk til Utrop. Norsk-iraneren hevder likevel Raja bommer grovt når han kun kritiserer de rødgrønne og ikke ser sitt eget partis politikk.

– Hva har Venstre kommet med av forslag som kunne hindret dettte? Venstre har vært mer liberale enn regjeringen og kritisert de såkalte innstramingene regjeringen har foretatt. Så Raja bør feie for egen dør før han kritiserer andre.

Frilanspolitikk og opportunisme

Ifølge Keshvari er utspillet til Raja noe han ikke har støtte for hos eget parti og som kan sees på som ren opportunisme.

– I motsetning til andre partipolitikere er han på mange måter en “frilans”-politiker som sier det som faller ham inn der og da utenfor sitt eget partis retningslinje. For meg er det vanskelig å forstå hvem og hva han representerer når han uttaler seg.