Shabana vant Fredrikkeprisen

Fikk Fredrikkeprisen: Shabana Rehman Gaarder får hederpris av Norske Kvinners Sanitetsforenings.
Foto: Per-Åge Eriksen
Komikeren og skribenten Shabana Rehman Gaarder er kåret til vinner av årets Fredrikkepris, som er Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris.
0Shares
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

– Det er en stor ære og jeg er superstolt, sier Shabana Rehman Gaarder.

Prisen deles ut til personer som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor foreningens formål og strategiske områder.

– Individuelt har hun har vist vei for unge jenter med minoritetsbakgrunn ved at hun krever sin rett til å være sjef i sitt eget liv.  På det nasjonale plan har hun vist vei for alle jenter i Norge ved at hun er en pioner i sitt yrkesvalg. Til sist har hun satt fokus på vold mot kvinner, som er et universelt problem. Hun er en veldig verdig vinner, sier Anne-Karin Nygård, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Gir bort pengepremie

Prisen består av en skulptur av foreningens grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, et diplom og 100.000 kroner. Prispengene er ikke personlige, og Rehman Gaarder gir halvparten til nettstedet X-plosiv, som drives av to norsk-pakistanske kvinner, og organisasjonen LIM (likestilling, integrering og mangfold).

– Gjennom solid journalistikk og samfunnsengasjement har X-plosiv bidratt til mangfold og flere stemmer i den norske offentligheten. LIM er på kort tid blitt en svært viktig motvekt til den økende fanatismen, og de bidrar til åpenhet, kritikk og konstruktive debatter og samfunnsperspektiver som er mer viktige enn noensinne i norsk offentlighet, uttaler Rehman Gaarder.

Utdelingen av hedersprisen fant sted i Gamle Logen lørdag 20. februar. (NTB)