– Kom og stein meg hvis du tør

Kim Friele mener LLH gjør for lite for homofile asylsøkere.
Foto: Wikipedia Commons
Homoaktivisten Kim Friele utfordrer Mohyldeen Mohammad til å møte hun til en offentlig steining 17. mars. Men Mohammad har allerede forlatt landet.
0Shares

Mohyldeen Mohammad som holdt hovedappellen under den muslimske
demonstrasjonen mot Dagbladet i Oslo nylig, sa til Klassekampen at
homofile fortjener dødsstraff.

– Jeg har levd 33 år med min elskede av samme kjønn. Ifølge ham bør jeg steines til døde. Jeg tar for gitt at han har mot til å møte meg, en 75 år gammel lesbe, ansikt til ansikt. Jeg oppfordrer han derfor til å møte meg alene til en offentlig steining på Youngstorget 17.mars klokken 14.00, så får vi se om han tørr å stå for det han sier, skriver Friele og inviterer til en aksjon kalt “aksjon møtepunkt.”

“Aksjon Møtepunkt” er en oppfordring til alle om å ta en halv time fri fra jobb og markere avstand fra dødsstraff og forfølgelse av homofile, og stå ved Kim Frieles side i et ønske om dialog på tvers av legning, hudfarge, etnisitet, kjønn og religion ved et ikke-voldelig og fredelig oppmøte for like rettigheter – for alle, i følge invitasjonen.

Aksjonen støttes av Skeiv Verden, Antirasistisk Senter og LLH.

Ingen appell på arabisk
– Jeg synes ikke det er riktig at Kim Friele skal ta kampen på vegne av oss homofile muslimer alene, uttalte Sara Azmeh Rasmussen til Blikk.

Derfor ønsket Rasmussen å holde en appell på arabisk på Youngstorget 17.mars.

– Jeg vil ikke at Kim Friele, som har stått på barrikadene i mange tiår, skal ta denne kampen alene. Det var et sterkt spark fra en modig kvinne. Derfor ringte jeg henne og sa at jeg skammet meg. Skammer meg på vegne av meg selv og andre som ikke tør å ta de nødvendige stegene i forhold til dette, sa Rasmussen.

Men Friele har sagt nei.

Kim Friele ønsker ikke å lage noe oppstyr rundt markeringen og har gitt avslag til alle andre som har ønsket å holde tale denne dagen, i følge Blikk.

– Engasjerte mennesker har tatt tak i dette og organisert en marking, men klok av skade fra Nina Karin Monsen-markeringen der LLH tok over hele styringen, har jeg satt foten ned. De får gjøre hva de vil for å markere, men det skjer ikke i regi av min markering 17. mars. Jeg vil si det jeg har å si fra mitt ståsted og hva jeg mener er viktig, sier Friele til Blikk Nett.