Innvandring skal hindres

 
Det mener Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen.
0Shares
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

Utenriksministeren Jonas Gahr Støre fastslo i et intervju med VG onsdag at Norge innen 15-20 år kommer til å ha en million innbyggere med innvandrerbakgrunn. Dette er Elvis Chi Nwosu, Ap politiker og leder for Fagforbundet i Barne- og familieetaten i Oslo kommune, positivt innstilt til.

Amundsen hevder Støre har ikke peiling på hva han snakker om når det gjelder analysen om økt innvandring i nærmeste framtid, ifølge VG Nett. Ap-politiker Elvis Chi Nwosu er glad for at noen tar opp dette tema som vil påvirke Norge positivt.

– Det er flott at Støre gir Jon Michelet rett i det han sa i en første mai- tale i 1987 som daværende Rød Valg Alliansen politiker. Det er bare positivt at så mange mennesker ønsker å velge Norge som bosted. Det er bra at en million ønsker å berike landet.

Trenger folk

Støres uttalelser fikk Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen til å reagere kraftig. Ifølge Amundsen er det fullt mulig å hindre en utvikling der andelen innvandrere i Norge øker kraftig, viser VG Nett. Nwosu derimot mener Norge vil trenge arbeidskraft i de årene som kommer.

Norge trenger arbeidere: Elvis Chi Nwosu, Ap politiker, mener innvandring er positivt.

– Vi kommer til å trenge folk i fremtiden, så dette kan være et sannsynlig anslag. Jeg er litt usikker hvordan dette er mulig når vi idag har en streng innvandringspolitikk. Derfor er det viktig at Støre sier at dette er en utvikling vi vil ha, sier Nwosu.

Nwosu mener det er en annen faktor som har viktig å si for bedre integrering i Norge.

– For meg er bekjempelse av klasseforskjeller helt sentralt for å lykkes med integrering av alle som kommer til landet.

Innvandring viktig arbeidskraft
Nwosu mener at Per Willy Amundsen vet vel at innvandring har vært en viktig kilde til norsk arbeidskraft.

– Ingen land kan stoppe innvandring i dag. Norge er en del av det globale samfunnet og internasjonale forpliktelser gjennom ulike trakter og konvensjoner. Global migrasjon henger sammen med global fordelingspolitikk. Klimakrisen og matkrisen og andre våpen konflikter vil føre til mer migrasjon hvis vi ikke skaper en rettferdig fordeling av verdens ressurser. I dag sitter 20 % av verdens befolkning med 80% av ressursene, sier Elvis Chi Nwosu.