Reddet gutt fra husbrann:

Norsk-somaliske Mohamed nominert til Årets Nordlending

Nominert: Mohamed Hussein Dirshe (21) er nominert til Årets Nordlending 2019.
Foto: Vilde Aurora Drevland Klyve
For ett år siden brøt det ut brann i huset Mohamed bodde i. Han og familien evakuerte, men en åtteåring befant seg fortsatt i det brennende huset. Da handlet Mohamed raskt.
80Shares

Saken ble først omtalt av Avisa Nordland.

Sent på kvelden 4. desember i Svolvær i fjor brøt det ut brann i huset Mohamed Hussein Dirshe bodde i. Han fikk raskt evakuert familien på fem.

Utenfor huset møtte han nabogutten fra etasjen under som fortalte at lillebroren hans på åtte år fortsatt var inne i den brennende bygningen. Da løp Mohamed inn i huset igjen og fikk reddet ut den åtte år gamle gutten.

– Det var mye røyk, jeg kunne ikke se noe. Jeg lyste med mobilen, og så beina hans. Han lå på senga. Det tok tid å løfte ham opp, minnes 21-åringen.

Ville gjort det samme igjen

Handlingen har ført til at han nå er blitt nominert til «Årets Nordlending». Nominasjonen kom overraskende på 21-åringen som opprinnelig er fra Somalia.

– Det er veldig gøy og selvfølgelig artig å bli satt pris på. Men hele greia var bare en spontan reaksjon, sier Hussein Dirshe.

På spørsmål om han ville gjort det samme igjen i dag, svarer han ja.

– Jeg har lært i barndommen at vi må hjelpe de som trenger det, og det var det jeg gjorde. Det handler om å være en god person.

Berget livet

Gutten berget livet som følge av Hussein Dirshes spontane reaksjon. Etter hendelsen ble åtteåringen transportert til Haukeland universitetssjukehus i Bergen for behandling.

Hussein Dirshe er veldig glad for at det nå går bra med gutten.

– Det er veldig gode nyheter for meg. Jeg blir veldig glad. Jeg pratet med mora til gutten på telefon for ikke så lenge siden og vi holder kontakt i dag. Jeg håper for alt i verden at gutten blir helt frisk, avslutter han.