95 KrF-medlemmer med asyl-opprop mot Ropstad

Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått tilsendt et kritisk opprop fra 95 partimedlemmer, som mener partiledelsen er mer opptatt av homoterapi enn ureturnerbare asylsøkere.
– Ledelsen er mer opptatt av homoterapi enn ureturnerbare asylsøkere, går det frem i et kritisk opprop fra partiets grasrot.
0Shares

95 KrF-medlemmer har undertegnet et kritisk opprop, sendt til partileder Kjell Ingolf Ropstad, melder frifagbevegelse.no.

KrF-ledelsens utydelighet i kampen for å gi ureturnerbare asylsøkere rett til å arbeide vil gå på partiets eksistensberettigelse løs, hevdes det i oppropet.

– Vi reagerer på at KrF ikke tok en dissens på denne saken i regjeringen. Det viser at denne saken for ledelsen ikke er viktig nok. Vi må velge våre saker. Når man tok dissens i spørsmålet om homoterapi, burde man gjort det også i denne saken. At man ikke gjør det, viser at ledelsen ikke mener saken er viktig nok, sier Oluf Maurud, fylkesleder i Innlandet KrF, til FriFagbevegelse.

Frykter utmeldinger

Ifølge Vårt Land skal flere av dem som har signert oppropet frykte utmeldinger på grunn av det som hevdes å være utydelighet fra partiet i saken om å gi ureturnerbare asylsøkere rett til å arbeide.

«KrFs ledelse velger dessuten å ta dissens om homoterapi, men ikke i den saken trolig hele partiet står bak. For KrFs ledelse er altså den ene saken viktigere enn den andre», hevdes det blant annet i oppropet.