Lover familieinnvandring på seks måneder

En 35 år gammel kvinnelig UDI-ansatt er pågrepet og fått utvidet siktelse etter å ha hjulpet asylsøkere med å få ulovlig opphold i landet.
Foto: Illustrasjonsfoto
– Søknader om familieinnvandring levert i år skal vi i hovedsak behandle innen seks måneder, melder Utlendingsdirektoratet (UDI) på sine hjemmesider.
0Shares
UDI har som mål å behandle 80 prosent av familieinnvandringssakene levert i 2011 innen 6 måneder. Familiemedlemmer til arbeidsinnvandrere skal få saken sin avgjort én måned etter at den som skal jobbe i Norge har fått tillatelsen sin, skriver direktoratet på sine nettsider.
– Vår strategi er klar, saksbehandlingstiden skal ned. Langt flere av de kompliserte sakene skal tas innen seks måneder, men da må vi ha fått all relevant informasjon fra søkeren. Vi mener at dette vil skape større forutsigbarhet for de som har en sak til behandling hos oss.

Det sier avdelingsdirektør i Oppholdsavdelingen i Utlendingsdirektoratet (UDI), Karl Erik Sjøholt til udi.no.

Saksbehandlingstid vil variere 
Familieinnvandringssaker varier i kompleksitet. Saksbehandlingstidene vil derfor være ulik avhengig av sakens kompleksitet og om den leveres komplett med all dokumentasjon. 
– Får vi ikke alle nødvendige dokumenter, eller det trengs DNA-undersøkelser eller intervju hos politiet vil saken ta lengre tid. Til gjengjeld vil enkle saker med alle dokumenter kunne bli behandlet raskt, i mange tilfeller i løpet av noen måneder, forklarer Sjøholt til udi.no.