Flere i Høyre vil fjerne støtten til Human Rights Service

Hvis HRS skal holde nordmenn oppdatert om relevante debatter i utlandet, burde første bud være å gi en korrekt fremstilling av hva som har blitt sagt og ment, og ikke å kolportere misforståelser og feiltolkninger, skriver "Doremus Shafer" i dette innlegget.
Foto: Tore Sætre/www.setre.net
Støtte til organisasjonen Human Rights Service (HRS) bør ikke prioriteres i statsbudsjettet, mener Høyre-politiker. Også Unge Høyre vil fjerne støtten.
0Shares

– Støtten til HRS har tidligere blitt foreslått kuttet av Høyre i regjering, og i en tid med strammere økonomiske rammer mener jeg fortsatt at støtte til HRS ikke bør prioriteres, sier Lene Westgaard-Halle (H) til Dagbladet.

Organisasjonen driver blant annet det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.no.

Unge Høyre forventer at støtten er fjernet når statsbudsjettet for 2021 legges fram i høst.

– I et statsbudsjett lagt fram av Høyre, KrF og Venstre må støtte til HRS være borte. Det er Frp som absolutt vil beholde den støtten år etter år, da får de selv forsøke å forhandle den inn på bekostning av noe annet, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.

Bevilgningene til HRS er flyttet inn under ansvarsområdet til justisminister Monica Mæland (H). Hun vil ikke kommentere saken.

Både på venstresiden og i Høyre, KrF og Venstre har motstanden mot støtten vært stor.

I statsbudsjettet 2019 var støtten først kuttet ut, men etter en intern strid i regjeringen endte organisasjonen likevel opp med støtte på en halv million kroner, mot at en rekke andre organisasjoner fikk ekstra bevilgning.