Naziplakat var humor

Eina-beboerne tok i bruk malerkost for å fjerne vekk hakekors og rasistiske slagord på veggen i en flyktningebolig.
Foto: flickr.com
En mann i 50-årene forklarte politiet at flygebladene han delte ut natt til lørdag var ment som en spøk.
Natt til lørdag delte mannen, som er bosatt i Lillestrøm, flygebladene utenfor Fagerborg hotell. Etter å ha lest flere nettaviser som refererte til hendelsen i Lillestrøm sentrum natten i forveien, skal han selv ha tatt kontakt med politiet for å avgi en forklaring.
– Han forklarer at han var påvirket av alkohol og at det var ment som en spøk, opplyser politiadvokat Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt til Romerikes Blad sin nettutgave.
Førte til slåsskamp
Illustrert med et hakekors og et rasistisk budskap på rim, falt ikke budskapet i god jord blant hotellets gjester og det var tilløp til slåsskamp da politiet ble kontaktet. Mannen nektet først for å ha delt ut noe som helst, men ble pågrepet med flere flygeblader på seg. Politiet har også beslaglagt flygeblader av samme sort hengt opp flere steder i Lillestrøm sentrum.
– Han har lagt seg flat og beklager seg veldig. Han sier det var en dårlig spøk, forklarer Yli til rb.no.

Innrapportert

Visepolitimester Kari Torkelsen ved Romerike politidistrikt bekrefter at hendelsen er rapportert inn til Oslo politidistrikt. 
– Personen er avhørt og identifisert. Vi anser oss ferdig med etterforskningen fra vår side, opplyser Torkelsen til rb.no.