– Flytt innen søndag

Kontant beskjed: palestinerleiren utenfor Jakob Kirke i Hausmannsgate må ryddes vekk før søndag.
Foto: Claudio Castello
Palestinerne som i snart fem måneder har bodd i teltleiren ved Kulturkirken Jakob i Oslo har i dag fått beskjed om at de må avvikle leiren innen midnatt søndag 23. oktober, skriver Antirasistisk Senter i en pressemelding.
0Shares
Bakgrunnen er et vedtak fra Oslo kommune, hvor palestinerne pålegges å fjerne seg på grunn av forbudet mot camping innenfor ring 3, fordi det er et åpent ildsted i leiren, og fordi leiren hindrer adgangen til grøntområdet.
 
Ifølge sentret har palestinerne bevisst valgt et område som normalt brukes svært lite, og hvor de i liten grad forstyrrer omgivelsene. For å sørge for sikkerhet i leiren, har de vaktlister døgnet rundt, samt brannslukningsapparat i leiren.
 
– Å fjerne leiren er en unødvendig forverring av en allerede vanskelig situasjon. Når heller ikke kirken mener at leiren bør fjernes, håper vi at Oslo kommune vil revurdere beslutningen, sier leder i Antirasistisk Senter Kari Helene Partapuoli i pressemeldingen.

Harmløst

 
Avviste asylsøkere har få midler til å protestere mot vedtak de opplever urettferdige og teltleiren er en harmløs protestform uten å utgjøre en trussel mot noen, fortsetter Partapuoli.
 
– Frem til 2009 fikk mer eller mindre alle palestinere opphold i Norge. Etter en dramatisk innstramning får det store flertallet nå avslag på asylsøknaden. Det er dette som til sist har sendt palestinerne ut på Oslos asfalt, i en verdig protest mot en uverdig asylpolitikk.