Ikke nok med farskap og deltidsjobb

Ingen regelavvik fra UDI: et norsk amerikansk par må enten flytte tilbake til USA eller bo splittet etter at den ene ektefellen ikke tjente nok til at hennes amerikanske mann kunne få oppholdstillatelse i Norge.
25-årige Derrick O'Neal fra USA har fått avslag på oppholdstillatelse i Norge trass i at han har norsk kone, norsk sønn og tilbud om midlertidig jobb.
0Shares
– Jeg er skuffa over at det må være så vanskelig. Jeg trodde det skulle være enklere, men har vel vært litt naiv, sier kona, Lene A. Reppe (25) fra Orkdal til Avisa Sør-Trøndelag.
Høsten 2009 reiste Reppe, da 23, til USA, for å gå på Cinema Make up school i Los Angeles. Da skolen var ferdig i mars 2010 ble hun værende. Hun hadde nemlig truffet Derrick, funnet kjærligheten, og de hadde også rukket å gifte seg. Lene ble gravid, og på nyåret 2011 ble hennes sønn født i USA, samtidig som hun lengtet hjem til Norge. Begge bestemte seg til slutt for å flytte sammen til Norge.
Avslag
Selv om han fikk tilbud om midlertidig jobb med videoproduksjon i seks måneder fikk han likevel avslag på søknaden om midlertidig oppholdstillatelse og familieinnvandring fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Begrunnelsen for avslaget er at Reppe ikke oppfyller kravene verken om tidligere inntekt eller framtidig inntekt som staten stiller til de som skal ha med seg ektefellen inn i landet. 
– Inntektskravet er ikke oppfylt. At de har barn er dessverre ikke nok, sjøl om vi legger vekt på at familien er i en vanskelig situasjon, sier Snorre Sæther, områdeleder for familieinnvandring i UDI, til Avisa Sør-Trøndelag. 
Nå har paret klaget på vedtaket fra UDI og håper Derrick får bli til klagen er behandlet.