Amerikanske muslimer på TV

Ny serie: Discovery Channel lanserer "All-American Muslim"
Foto: http://tlc.howstuffworks.com/
Den nye serien til Discovery Channel, "All American Muslims" følger fem familier rundt i Dearborn, Michigan (USA). Utrop tok en prat med seriens produsent Alon Orisites. 
0Shares

– Du ser aldri muslimer på TV i USA. Punktum. Du kan se dem på nyhetene, men det er ofte om noen i Midt-Østen. Så dette er banebrytende, ingen har laget en sånn serie i denne skalaen før. Det er en hendelsesrik serie uten manus, forteller produsent Alon Orsities. 

Dearborn i Michigan har den største andelen muslimer i USA. Hele 42 prosent er av arabisk avstamning, en god del av dem igjen er kristne libanesere som kom til byen tidlig på 1900-tallet for å jobbe i bilindustrien. Senere har det kommet mange flyktninger og innvandrere fra Jemen, Irak og Palestina. De fleste av disse er muslimer.

Den nye serien “All-American Muslims” følger fem familier i deres daglige liv. Serien vektlegger hvordan deres tro påvirker deres handlinger. Hver episode byr på innsikt i skikker og feiringer. Vi blir kjent med familiene gjennom misforståelser og konflikter de møter både fra omverdenen og eget miljø. 

Ny serie: Discovery Channel lanserer “All-American Muslim”
Foto : http://tlc.howstuffworks.com/
Ny serie: Discovery Channels nye serie All-American Muslim
Foto : tlc.howstuffworks.com/

Plot og hensikt
– Vi her i TLC (Discovery) begynte å snakke om ideen til serien for over et år siden. Vi tenkte mye på hva slags inntrykk folk flest har av muslimer i dag. Vi starta med å finne interesserte familier som kunne tenke seg å være med og vise seg fram. Da vi fant familiene i Dearborn, forelsket vi oss i dem. 

Serien omhandler blant annet Nadar og Nawal Aoude som er nygift og venter en baby. Dessuten møter vi Dearborns politisjef Mike Jaafar, hans kone Angela, og deres barn, Nina Bazzy, en nattklubbeier, og hennes ektemann og sønn, fotballtreneren Fouad Zaban og hans familie, og storfamilien Amen.

– Det er bare naturlig for meg som filmskaper å ta tak i dette temaet. Jeg er alltid ivrig på å vise verden noe sjeldent, og mange er ikke kjent med muslimer som vanlige mennesker. De er nysgjerrige. Vi møter gripende historier i serien, forteller Orsties. 

Mennesker fremfor religion
– Vi fokuserer på menneskene istedenfor detaljer om forskjellen i tro mellom amerikanske muslimer og andre amerikanere. Vi ville egentlig ikke gå i dybden av sånne problemstillinger. Dette er ikke et show om religion, forteller Alon Orsities.