Mener muslimer ikke bør klage på maten

Ikke mer asyl: Asylinstituttet misbrukes og bør avskaffes, mener innvandringspolitisk talsmann i Frp Per-Willy Amundsen
Frps Per-Willy Amundsen lar seg provosere av at muslimsk innsatt «trekker muslim-kortet».

Besim Kosumi mener ifølge Dagbladet det er greit at han må ta sin straff for å ha medvirket i Norges største narkosak. Men han aksepterer ikke å spise frossenmat og fiskeboller fordi det finnes få alternativer til svinekjøtt. 

Per-Willy Amundsen (Frp) reagerer kraftig på Besim Kosumis krav om at muslimene i Tromsø fengsel må få bedre og mer næringsrik mat. Kosumi ble i 2004 tatt, og senere dømt til 16 års fengsel, for å ha ført inn 61 kilo heroin til Oslo. Det skriver Dagbladet.

Som troende muslim har Kosumi ikke lov til å spise svin. Nå har han sittet to år i Tromsø fengsel, og mener erstatningsmaten de får for svinemiddager – som frosne karbonader og grønnsakssuppe – er for dårlig.

– Det at man er muslim og svinefri blir stort sett aldri tatt hensyn til. Vi som ikke kan delta i fellesmåltidene har gått betraktelig ned i vekt fordi vi ikke får middager med riktig og bra næringssammensetning, sier han i avisen Nordlys.

Per-Willy Amundsen mener frossenmat er til pass for personer som har begått kriminelle handlinger i Norge.

– Det er komplett uforståelig at man med albansk bakgrunn kan klage over maten i et norsk fengsel. Det han klager på – en slags potetsuppe og frossenmat – er et tilbud fullt på høyde med det vi tilbyr våre egne eldre. Det er et helt greit tilbud når man først nekter å spise svin, sier Amundsen.

Stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen (Ap) er sterkt uenig med Per-Willy Amundsen.

– Innsatte i fengsel skal behandles likt, uavhengig av om de er etnisk norsk kristen eller muslim. Det vil si at kvaliteten på maten som serveres i fengsel, skal være av samme kvalitet uansett religiøs tro og kultur, sier Knutsen til Nordlys.

Hun er imidlertid ikke overrasket over Frp-politikerens utspill.

– Frp er jo notorisk inkonsekvente. De snakke mye om likebehandling, men i tilfeller da det er negativ særbehandling av en gruppe med annen religion og kultur, da er det plutselig greit. Det er typisk dem, sier Knutsen.