Informerer om muslimsk faste

Bernadette Kumar mener mange muslimer i Norge ikke får nok informasjon om Ramadan
Foto: Nakmi
Helsedirektoratet, Islamsk råd og Diabetikerforbundet samarbeider om helseråd om muslimenes fastemåned Ramadan. Bernadette Kumar (bildet) er glad for samarbeidet.

I disse dager faster millioner av muslimer over hele verden. I Norge byr de lange dagene på ekstra utfordringer for mange troende. Fra soloppgang til solnedgang må muslimer avstå fra både vått og tørt.

Helseeksperter sier ikke alle er klar over de eventuelle helsefarene fasting kan medføre.

– Ofte ser man folk med innvandrerbakgrunn ikke får den informasjonen de trenger. Dermed forstår de ikke hvilke konsekvenser fasting kan ha for blodsukkeret og hvilke andre komplikasjoner det kan medføre, sier direktør Bernadette Kumar for Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse til VG Nett.

Helsedirektoratet, Islamsk råd og Diabetikerforbundet har i år samarbeidet om helsefaglige råd som de håper muslimer i Norge tar på alvor.

– Vi er veldig glad for dette samarbeidet. Vi vet at mange syke velger å faste til tross for at de religiøst sett er fritatt fra det. Dette kan utgjøre en helserisiko, sier fungerende helsedirektør Bjørn Guldvog til VG Nett.

Les hele saken til VG her!

Se direktoratets informasjon her!