Reddet treåring fra å drukne

Reddet småjente: her i Hasseldalen reddet de to polske arbeidsinnvandrerne livet til en treåring som falt uti vannet.
Foto: Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Uten innsatsen til Marcin Mieczyslaw Strozynski og Mariusz Sebastian Garbecki ville en treårig jente endt opp som drukningsoffer.
0Shares

Strozynski og Garbecki, som kom begge som arbeidsinnvandrere fra Polen, ble hverdagshelter da de forrige søndag klarte å redde den ene av de to småbarna som klarte å lure seg ut av huset og ned mot vannkanten i Hasseldalen.

Operasjonsleder ved Agder politidistrikts pressetelefon, politioverbetjent Børge Steinsland, forteller at det hele skjedde i 19-tiden. To mindreårige barn, en gutt på fem år og en jente på tre år, gikk til sjøen alene.

– Vi vet ikke helt hvordan, men den minste av de to havnet i vannet i Hasseldalen. Noen polakker som fisket i nærheten så hva som skjedde, hoppet uti og reddet jenta, sier Steinsland til Grimstad Adressetidende.

Får skryt

Polakkene får nå mye skryt fra politiet for sin raske reaksjon.

– Redningsmannen og hans venner skal ha mye ros for at de var raske og grep inn på denne måten, understreker den erfarne polititjenestemannen.

Begge understreker de ikke føler seg som noen helter.

– Vi gjorde bare vår plikt. Vi er ikke i tvil om at jentungen ville ha druknet om vi ikke hadde hoppet ut i vannet, sier Garbecki til Grimstad Adressetidende.