Oslo-utkanten mer attraktiv

Stadig mer pop: for inntil noen år siden slet Søndre Nordstrand med et stempel som et "belastet område". Nå kjøper stadig flere mer ressurssterke familier bolig i bydelen.
Foto: Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Stadig flere ressurssterke grupper flytter inn i områder som Søndre Nordstrand og Stovner i hovedstadens utkant. Eiendomsmegler Soliman Sarwar sier dette handler mer om økonomi fremfor etnisitet. 
0Shares

I et intevju med nettmagasinet dittoslo.no kunne han medgi at bydeler som Søndre Nordstrand opplever en folkevekst og stadig større interesse fra boligkjøpere.

– Før var det stappfullt på visninger i Østensjø og Nordstrand, og langt færre på visninger i Søndre Nordstrand. Nå er det omvendt. Jeg ser en klar tendens til at flere områder på Holmlia, Hallagerbakken, Toppåsen, Mortensrud og Bjørndal, tiltrekker seg ressurssterke mennesker og akademikere, sier Sarwar.

”Uattraktiv”, men uoppdaget

Utrop ringte Sarwar opp for å få en generell kommentar om situasjonen. Han mener denne nye situasjonen har med prispresset å gjøre.

– Vi opplever at dette fører til at folk som egentlig ikke kunne tenkt seg å bo i bydelen i utgangspunkter ender opp med å bo i steder som Søndre Nordstrand. Her er det snakk om en bydel som har hatt et stempel som uattraktiv, men som samtidig også er uoppdaget.

Er disse nye ressursterke innflyttere en heterogen gruppe, eller bare barnefamilier?

– Vi registrerer alt mulig, selv om det er riktignok flest familier. En må også ha i mente at Søndre Nordstrand har mye plass og grøntarealer, og vil naturligvis være et mer barnevennlig alternativ.

Gentrifisering=høyere pris

Sarwar svarer bekreftende overfor utrop.no at gentrifiseringen i Oslos sentrumsområder ”tvinger” folk til drabantbyene.

– Utviklingen har i de siste årene gått i en mindre og dyrere bykjerne, samtidig som tradisjonelle drabantbyer i Oslos øst- og sørkant har fått en oppsving.

Er dette også ensbetydende med at folk med flerkulturell bakgrunn har fått bedre råd, og kan kjøpe større og bedre?

– Jeg vil heller si at dette handler mer om økonomi enn om etnistet og hudfarge, sier Sarwar til utrop.no.