Vil hindre rekruttering til Profetens Ummah

Politiet hentet barna i friminuttet.
Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gule_politi_veste.jpg?uselang=nb
Pågripelsen av trusselsiktede Ubaydullah Hussain (27) ble utløst av flere hendelser som har inntruffet etter truslene mot to journalister.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Vi kommer til å følge miljøet videre, både med tanke på kartlegging og å forsøke å hindre ytterligere rekruttering. Vi er nemlig bekymret for at miljøet har ekspandert noe i det siste, sier Aas til Aftenposten.no.

Fredag fortalte NRK Dagsnytt at Riksadvokaten allerede tidligere, i sitt årlige rundskriv om mål og prioriteringer, har gitt politiet beskjed om å prioritere saker der journalister er blitt truet.

Disse journalistene hadde skrevet avslørende artikkler om norske islamister og miljøet rundt Profetens Ummah. Dertter fikk de hver sin e-post som de oppfattet som truende. Arbeidsgiverne anmeldte forholdet.

Hussain bekrefter å ha sendt mailene, men forteller at det ikke var meningen å virke truende.

Fått nok

– På et tidspunkt må vi si “nok er nok”, sier politiinspektør Einar Aas på spørsmål om hvorfor man gikk til aksjon først torsdag.

Hussain blir fremstilt for Oslo tingrett lørdag, med begjæring om fire ukers varetekt. Politiet begrunner dette både med gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse.

– Ut fra gjentakelsesperspektivet er det naturlig å be om fire uker, sier politifullmektig Kathrine Wold-Kristoff til NTB.