Majid og Khan blir kommentatorer

Shazia Majid er kommentator i VG og uttrykker støtte til Sumaya Jirde Ali etter trakasseringen.
Shazia Majid og Nazneen Khan-Østrem blir nye kommentatorer i henholdsvis VG og Aftenposten.

– Majid har bred innsikt og erfaring fra mange samfunnsområder. Som kommentator kommer hun til å bidra med viktige perspektiver og analyser. Og hun har et godt blikk for mennesker, hun skriver med klokskap og varme. Jeg er veldig glad for at hun vil bli kommentator hos oss, sier politisk redaktør Hanne Skartveit ifølge Kampanje. 

Majid er utdannet økonom og jobbet flere år i næringslivet før hun ble journalist. De siste årene har hun vært reporter i VG. Utrop skrev om henne i forbindelse med utgivelsen av boken Ut av skyggene – Den lange reisen mot likestilling for innvandrerkvinnene.

Ut av skyggene ble nominert til Brageprisen og hedret med Bokhandelens sakprosapris. I boken forteller Majid historien om sin egen mor og andre innvandrerkvinner som kom til Norge fra ikke-vestlige land på 1970-tallet.

Khan-Østrem tilbake i Aftenposten

Nazneen Khan-Østrem blir ny Oslo-kommentator i Aftenposten, 23 år etter at hun sa opp jobben i Aftenposten Aften for å bli programleder for NRKs musikkprogram U: Musikk.

De siste ti årene har hun vært forlagsredaktør for dokumentar i Aschehoug. Hun har også jobbet som høyskolelektor i journalistikk ved Oslo Met.

I 2019 ga Nazneen Khan-Østrem ut boken London. Blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet på Kagge. Boken ble karakterisert som et mesterverk av Aftenpostens anmelder. Den utgis på engelsk til sommeren.

Nå vender Khan-Østrem tilbake til journalistikken. Som sist hun jobbet i Aftenposten, blir en stor del av fokuset på Oslo by.

– Jeg har adoptert Oslo som hjemby. Siden jeg ikke er født og oppvokst her, er jeg på en måte fri og kan være en kommentator for alle. For dem som er født her, innflytterne og innvandrerne, som meg, med min bakgrunn fra det britiske imperiet. Jeg tror jeg ser byen gjennom et unikt prisme, sier Khan-Østrem.

Nå skal hun fullføre noen bokprosjekter hos Aschehoug før hun «vender hjem» til Aftenposten i mai.