– Ingen skam å snu

 
Foto: Shanjayan Shan
SV-leder Audun Lysbakken oppfordrer i en bloggpost Islam Net om å avlyse foredrag med den kontroversielle predikanten Al-Haddad i dag.

– Er holdningene til denne mannen det forbildet norsk ungdom trenger? Min utfordring til dere: Vend i tide, det er ingen skam å snu, skriver SV-lederen (bildet) på sin blogg

Han publiserte i dag en bloggpost der han oppfordrer  Islam Net til å avlyse et planlagt foredrag med den kontroversielle predikanten Haitham al-Haddad som skal avholdes på fredag. I følge Islam Nets facebookgruppe skal han blant annet snakke om muslimers sosiale liv i vesten.

­– Al-Haddad mener for eksempel at utroskap bør straffes med steining og konvertering bort fra Islam med døden i en islamsk stat. Det er barbarisk, skriver Lysbakken videre på bloggen.

Uaktuelt å avlyse

Leder for Islam Net, Fahad Qureshi sier til NRK at det er uaktuelt for dem å avlyse møtet, og kaller uttalelsene til Lysbakken fornærmende.

– Det er Lysbakkens subjektive forståelse av hva som er barbarisk, og det å fremstille verdier som direkte kan spores til profeten Muhammeds uttalelser er meget fornærmende overfor verdens 1,6 milliarder muslimer, sier Qureshi til tv-kanalen.