UDI vil etablere nye asylmottak

Strengt regelverk: Har du ikke master, er du ikke kvalifisert som prest, er beskjeden fra UDI
Flere asylsøkere og færre som følger utreiseplikten gjør utslaget
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Utlendingsdirektoratet (bildet) vil opprette nye asylmottak med totalt 1.000 nye plasser. Årsaken er en økning i antall asylsøkere og at 5.000 ikke har forlatt landet til tross for utreiseplikt, skriver Fedrelandsvennen.

– Vi har også flere utløpende kontrakter med eksisterende mottak, i tillegg går bosetningen av de som har fått opphold, saktere enn ønsket. Vi ser derfor et behov for å etablere nye mottak og håper på mange interessenter, sier avdelingsdirektør Christine Wilberg i UDI til Fedrelandsvennen.

Antallet søkere øker
I løpet av fjoråret kom det 9.800 asylsøkere til Norge. Det var en økning på 8 prosent fra 2011. Prognosen for 2013 ligger på drøyt 10.000 asyølskere.

– Vi ser ingen klare indikasjoner på at antall asylsøkere vil endre seg dramatisk i 2013, men usikkerheten forbundet med antall asylsøkere i år er stor. Flere andre europeiske land opplever en økning. Dette gjelder i særlig grad Sverige, sier Wilberg.

UDI kommer i løpet av mars til å lyse ut konkurransen om hvem som får drive de nye mottakene. Tilbudskonkurransen gjelder for hele Norge, med unntak av Oslo og Akershus.