Frp til Stortinget for å stoppe Islam Nets aktivitetssenter

Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim vil hindre organisasjonen IslamNet fra å få lokaler på Rommen.
Foto: Kristine Fidje Olsen
Fremskrittspartiet fremmer forslag i Stortinget for å hindre Islam Net i å drive et religiøst aktivitetssenter for barn og unge i Groruddalen i Oslo.
669Shares

Kommunene må få sterkere lovhjemmel til å gripe inn for å stanse virksomhet og fritidsaktivitet mot barn og unge som anses å ha en klart integreringshemmende effekt, går det fram av forslaget, som omtales av VG og Vårt Land.

I forrige uke avdekket Filter Nyheter at den omstridte organisasjonen står bak oppkjøpet av en eiendom i Oslo for 60 millioner kroner. Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim bekrefter at han vil fremme forslag i Stortinget for å hindre organisasjonen å ta lokalene i bruk.

– Det vil være klart integreringshemmende. På lignende tiltak bruker barn og unge nesten all sin fritid der. Hvis barn og unge bruker nesten all sin fritid på et sted hvor det ikke snakkes norsk, eller hvor man ikke bryr seg nevneverdig om det norske samfunnet, bør det forbys, sier Helgheim til Vårt Land.

Islam Net beskriver forslaget som hårreisende, og mener at det åpenbart er ment å ramme kun muslimer.

– Forslaget viser at Frp ikke respekterer grunnleggende menneskerettigheter. I Norge respekterer vi religionsfriheten. Det innebærer at alle norske borgere er frie til å dyrke sin tro uten statlig inngripen. Hvorvidt dette skjer i en moské eller en kirke, på norsk eller urdu, eller i koranskole eller søndagsskole, har ingenting å si, skriver juridisk fagmedarbeider Mahir Osman i et epost til VG.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen har også reagert sterkt på tomtesalget, og har varslet at han vil be om et møte med justisminister Monica Mæland (H).