Innvandringsmotstandere deler voldsvideo

En voldsvideo fra Sørumsand deles på sosiale medier av innvandringsmotstandere.
Foto: Skjermdump/indre.no
Video av lokal voldshendelse spres på sosiale medier av nasjonalistiske og innvandringsfiendtlige grupper.

For over en uke siden omtalte Indre Akershus Blad videoen av en kvinne som blir sparket ned bakfra på Sørumsand stasjon.

Videoen er delt og omtalt av flere kontroversielle nettaviser, grupper og sosiale medier-profiler i Norge og utlandet, blant annet en amerikanskeid nettavis som er utestengt fra Facebook, ifølge indre.no.

I tillegg har nasjonalistiske og innvandringsfiendtlige grupper og profiler i land som Belgia, Finland, Spania og Sverige brukt videoen til inntekt for sine synspunkter og virksomheter.

– Skaper frykt

Leder av hovedutvalg for oppvekst i Lillestrøm kommune, Laila Durrani (Ap), mener gruppenes bruk av videoen ikke hører hjemme noe sted.

– Handlingen i seg selv er helt uakseptabel, men det betyr ikke at de som gjør det skal henges ut til inntekt for at dette skal handle om hvor man kommer fra. Det har ikke noe med saken å gjøre. Det handler mer om hvordan man har det og oppfører seg, sier hun til indre.no.

Kommunestyrerepresentant Jane Bråthen (Sp) sier til indre.no at hun misliker sterkt at videoen brukes til å spre fremmedfrykt.

– De bruker dette til å skape mer frykt, avstand og splittelse som igjen kan skape mer vold. Det synes jeg er trist, forteller Bråthen.