Fotballtrener renvasket for rasisme

Strømsgodset avviser rasismeanklgene mot trener Henrik Pedersen.
Foto: Wikimedia Commons
I en uttalelse til VG sier Strømsgodset-trener Henrik Pedersen at han personlig ikke har vært i tvil om at anklagene mot ham var grunnløse.

Sent mandag kveld meddelte Strømsgodset i en pressemelding at de ikke har dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med trener Henrik Pedersen, ifølge Eurosport.

I pressemeldingen skriver de at det er avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor, og at dette er adressert og vil bli håndert internt. Samtidig skriver de at de har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben.

– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, skriver Pedersen i en e-post til VG.

Vil snakke med klient

Torsdag formiddag avslørte Discovery anklagene om at Godset-treneren skal ha kommet med rasistiske bemerkninger og uønsket oppførsel overfor enkeltpersoner innad i klubben.
Eirik Monsen, advokaten som representerer den ansatte som har varslet, er skuffet over Strømsgodsets pressemelding.
– På dette tidspunktet må jeg få tid til å få diskutert dette ordentlig med min klient. Vi ble kjent med dette for noen timer siden, men vi har ikke sett pressemeldingen før rett før den ble publisert, sier Monsen til Discovery.