Lysløype tapetsert med Muhammed-karikaturer

Bjørnar Thorbjørnsen i Bjørnstad Forsamling sier til Utrop han ikke skjønner vitsen ved å henge opp Muhammed-karikaturer. – Men jeg gidder ikke å la meg provosere av det. Det er bare for dumt, sier han til Utrop.
Foto: Foto: Jan Ivar Vik - www.vikfoto.no
I påsken har noen hengt opp Muhammed-karikaturer langs lysløypa på Kurland i Sarpsborg. – Veldig kjedelig og jeg skjønner virkelig ikke vitsen, sier forsamlingsarbeider Bjørnar Thorbjørnsen i den kristne Bjørnstad Forsamling.
64Shares

Medlemmer av Bjørnstad Forsamling hadde før påsken hengt opp en rekke oppgaver langs den to kilometer lange lysløypa. Karikaturtegningene var klistret over oppgavene og ellers hengt opp andre steder langs naturstien.

Thorbjørnsen sier videre til Utrop at han ikke gidder å la seg provosere. – Det er bare for dumt, sier han.

– Synd at noen ødelegger

– Det var et ønske om å gi et tilbud til folk nå som alt er stengt ned. De som ville kunne løse oppgavene langs stien, forteller leder Ingunn Pinaas i Bjørnstad Forsamling til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun syns det er veldig leit at vedkommende har hengt opp de etter hvert så famøse klistrelappene som illustrerer muslimenes profet med en bombe på hodet. Tegningene er hengt opp rundt omkring i lysløypa og også over oppgavene til Bjørnstad Forsamling.

– Det er jo en sjanse man tar at noen kan ødelegge det man henger opp slik vi har gjort. Men når noen forsøker å få til noe positivt i en tid hvor det er lite å gjøre, så hadde det vært fint om det kunne fått henge i fred, sier Pinaas til Sarpsborg Arbeiderblad.

Påskeaktivitet

Hun håper at mange som ville fikk prøve naturstien før den ble ødelagt av Muhammed-karikaturene.

– Vi skulle uansett ta den ned i morgen. Dette var ment som en påskeaktivitet. Det er lagt ned ganske mye jobb i dette fra vår side, så jeg håper mange fikk sjansen til å prøve den, sier hun.

Ingen politisak

Leder ved politiets operasjonssentral, Terje Marstad, forteller til Sarpsborg Arbeiderblad at politiet har vært på stedet og sett på klistrelappene, men at det ikke vil bli igangsatt noen etterforskning.

– Nei, det ville vært helt håpløst å finne ut hvem som har gjort dette. Vi har henvendt oss videre til kommunen som skal få disse lappene fjernet, sier han.