Emad, Ibrahim og Yahya Sirwil omkom i trafikkulykke

Ringerike videregående skole er i sorg, skriver rektor Bjørn Volleng.
Foto: Wikimedia Commons
Fredag samles Hønefoss Islamske Senter til bønn. Det muslimske miljøet er i sjokk etter den tragiske ulykken, som krevde tre menneskeliv.

Politiet bekrefter at det var tre brødre på 17, 18 og 20 år som omkom i trafikkulykken på riksvei 7 ved Gulsvik i Hallingdal mandag.

Brødrene var hjemmehørende i Flå og Noresund og var på vei i retning mot Flå da bilen de kjørte, kolliderte med en kranbil på riksvei 7 ved Gulsvik i Hallingdal mellom Nesbyen og Hønefoss. Begge kjøretøyene havnet utenfor veien, og personbilen begynte å brenne. Alle de tre i bilen omkom på stedet.

To av guttene hadde tilknytning til Hønefoss videregående skole og Ringerike videregående skole.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som har skjedd i forkant av ulykken, sier politistasjonssjef Brit Fyksen i pressemeldingen.

– Samtidig er det fremdeles mye etterforskning som gjenstår før vi kan fastslå hendelsesforløpet, sier Fyksen.

Hun legger til at mange er berørt av ulykken, og at disse nå får tett oppfølging av kommunen og helsevesenet.

Forstander Mohamed Bashir Jama Farah forteller til Ringerikes Blad at menigheten ikke inviterer til en konkret markering i etterkant av ulykken.

– For vår del blir det ikke noen spesiell markering. Vi har fredagsbønn i morgen, og kommer til å be for de tre brødrene og deres familie. Vi kommer også til å informere medlemmene om tingenes tilstand, sier forstanderen til ringblad.no.

Åpnet dørene

Ungdomskontakt i Ringerike kommune, Laila Krokengen, forteller at dørene til ungdomsplassen i Hønefoss åpnet dørene onsdag.

– Vi åpnet opp for ungdom som hadde et behov for å prate om det som har skjedd, og som trengte å støtte hverandre. Åpningen var viktig for dem som tok turen innom, sier ungdomskontakten til ringblad.no.

Bjørn Volleng, rektor på Ringerike videregående, ga onsdag uttrykk for at skolens elever er i sorg, og at de blir ivaretatt. Det ble også opplyst at skolen vil legge til rette for en minnemarkering for de tre brødrene.