Minoriteter skal kunne ta vare på sitt språk, kultur og nærings- og samfunnsliv. Slik skaper vi levende nærmiljø og blir kjent med hverandre, skriver Senterpartiets leder. 
Foto: Senterpartiet
Stem på Senterpartiet for trygge nærmiljø med tjenester nær deg, skriver leder for Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum.

Utrop publiserer i opptakten til stortingsvalget 2021 en ny tekst annenhver dag, der hvert av de ni aktuelle partienes ledere får gjøre et forsøk på å overbevise velgere med innvandrerbakgrunn om hvorfor de skal stemme på akkurat deres parti.
Følg med, og ta et valg!

PS: Vi tar gjerne imot kommentarer fra deg som leser, til de ulike partienes forsøk på å fange akkurat din stemme.

Les også:
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på FrP
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på SV
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Arbeiderpartiet
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Høyre
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Venstre
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på MDG
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Senterpartiet
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Rødt

Den norske nasjonalstaten danner et fellesskap blant alle oss som bor her, og en trygg ramme for samfunnet vårt. Senterpartiet vil bygge opp det fellesskapet og tryggheten gjennom å sørge for at alle har tilgang på hjelp fra politi, helsevesen og velferdstjenester der de bor, små lønnsforskjeller og et seriøst arbeidsliv. Det er bra for oss alle, uavhengig av hvilken bakgrunn vi har. 

I Senterpartiet tror vi på nærhet. Vi er ofte på vårt mest sårbare i møte med det offentlige. Enten man må anmelde en sak, trenger helsehjelp eller har blitt permittert fra jobben. Da er det viktig å møte mennesker som forstår deg og kjenner ditt nærmiljø, og at man ikke blir henvendt til skjemaer på en nettside. 

Vi vil snu regjeringens sentralisering- og stordriftstankegang. Derfor vil vi opprette politiposter og lensmannskontor, stoppe nedleggelsen av Ullevål sykehus og utvide åpningstidene til NAV-kontorene. Ingen teknologi kan utkonkurrere møter mellom mennesker. Derfor er det viktig med levende kulturliv, ungdomsklubber og idrettslag i nærmiljøene hvor folk bor. En viktig del av dette er at minoriteter skal kunne ta vare på sitt språk, kultur og nærings- og samfunnsliv. Slik skaper vi levende nærmiljø og blir kjent med hverandre. 

Senterpartiet vil ha et samfunn med små forskjeller mellom folk. Da trenger vi et seriøst arbeidsliv med anstendige lønninger og arbeidstider. Derfor har vi, blant annet, sagt klart nei til regjeringens drosjereform. En reform som har gjort det umulig for mange drosjesjåfører å oppnå en lønn det går an å leve av med en normal arbeidstid. 

Vi vil også sette ned en lavlønnskommisjon som skal komme med tiltak for hvordan vi kan få løftet lønnsnivået til de arbeidstakerne i Norge som tjener dårligst. Vi skal stoppe veksten i lederlønningene i staten. 

Små forskjeller uavhengig av hvor du bor eller hvilken inntekt du har, er en styrke for alle oss som bor i landet vårt, enten du er første- eller andregenerasjons innvandrer eller har et norsk slektstre som går flere hundre år tilbake. Derfor er mitt svar til hvorfor du skal stemme på Senterpartiet det samme uavhengig av hvilken bakgrunn du har. Stem på Senterpartiet for et samfunn med små forskjeller og trygge nærmiljø med tjenester nær deg. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.