KrF går blant annet til valg på en pårørendestøtte for mennesker som ønsker å hjelpe eldre foreldre eller andre slektninger, slik at man kan bo hjemme lenger hvis man ønsker det, forteller Kjell Inge Ropstad.
Foto: Astrid Waller
Stem på KrF hvis familie, trosfrihet og eldre er viktig for deg, sier KrF sin partileder Kjell Ingolf Ropstad.
152Shares

Utrop publiserer i opptakten til stortingsvalget 2021 en ny tekst annenhver dag, der hvert av de ni aktuelle partienes ledere får gjøre et forsøk på å overbevise velgere med innvandrerbakgrunn om hvorfor de skal stemme på akkurat deres parti.
Følg med, og ta et valg!

PS: Vi tar gjerne imot kommentarer fra deg som leser, til de ulike partienes forsøk på å fange akkurat din stemme.

Les også:
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Fremskrittspartiet
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på SV
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Arbeiderpartiet
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Senterpartiet
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Høyre
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Venstre
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på MDG
Derfor bør du som har innvandrerbakgrunn stemme på Rødt

Vi er opptatt av at alle mennesker er like mye verdt og dette påvirker hele politikken vår. Dette betyr at vi mener mennesker aldri skal være kun et tall som er en del av en statistikk. Bak ethvert tall skjuler det seg et menneske med et unikt liv og en egen livshistorie. For oss er det store mangfoldet vi har i Norge verdifullt og vi ønsker å ta vare på det. Vi vil at Norge skal ta et stort ansvar for mennesker på flukt, både gjennom å ta imot flere flyktninger til Norge og gjennom å gi penger til land slik at menneskene som bor der kan få det bedre.  

Jeg vil vise tre grunner til at mennesker med innvandrerbakgrunn skal stemme KrF:

1.
For KrF er familien viktigst. Vi mener den bygger det samfunnet vi bor i. Å styrke familiene er å styrke felleskapet og enkeltmennesket. Vi tror at familiene kjenner barna sine best. Derfor er det viktig for oss å styrke familiene og gi de frihet til å ta egne valg. Dette betyr at vi vil ha kontantstøtten. Den sørger for at foreldre kan velge selv om de vil sende barna i barnehage eller motta inntil 7500 kroner for å være hjemme med barnet til de har fylt 2 år. Vi vil også at den permisjonen du får etter å ha født barn skal kunne fordeles mer fritt mellom foreldrene. Dette mener vi er riktig fordi alle familier er forskjellige. Mange kvinner opplever også at fødselen og tiden etter fødselen kan være vanskelig. Derfor ønsker vi å styrke omsorgen etter fødselen slik at alle kvinner skal få tettere oppfølging. 

2.
Trosfriheten er veldig viktig for oss i KrF. Alle skal ha rett til å tro, til å ikke tro eller til å skifte tro. Det er en frihet vi mener alle mennesker skal ha. Derfor er det viktig for KrF at trossamfunnene ikke skal få beskjed fra staten om hva de skal gjøre, men at de har stor grad av frihet. Vi ser at mange andre partier vil fortelle trossamfunnene hva de skal gjøre og styre de gjennom å ikke gi penger fra staten til de som ikke gjør som de vil. For KrF er det trossamfunnene selv som skal velge sin teologi. Norge skal være et land som gjør det lett å tro. Vi vil støtte tros- og livssynssamfunnene. Vi vet at troen og det religiøse livet er viktig for mange. Tro er ikke noe som skal gjemmes bort. Det er en stor ressurs for enkeltmennesket og for samfunnet. Det skal være godt både å ha og praktisere en tro i Norge. 

3.
Når vi blir eldre trenger vi omsorg som kan gi oss en god alderdom. Også eldre er ulike og har ulike behov. Derfor er det viktig for oss at alle skal ha mulighet til en alderdom som de ønsker seg. Også her er familier forskjellige. Det du trenger når du blir gammel er kanskje ikke det samme som naboen eller tanten din. Men du skal få lov til å velge selv hva du trenger og ønsker for å leve et godt liv. Vi mener du skal få lov til å velge om du ønsker å bo hjemme eller å bo på sykehjem. I mange kulturer er det en tradisjon med å ta vare på sine eldre foreldre i storfamilien. Det liker vi, og det vil vi ha mer av. Vårt løfte i dette valget er at vi vil gi penger til de menneskene som ønsker å hjelpe eldre foreldre eller andre slektninger, slik at de kan bo hjemme lenger hvis man ønsker det. Dette kaller vi pårørendestøtte. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.