– Nawaz, gå av!

 
Foto: Claudio Castello
Slik var kravet fra et nesten hundretalls norsk-pakistanere som i går aften protesterte utenfor den pakistanske ambassaden i Oslo.

Under slagordene om at den sittende regjeringen og statsminister Nawaz Sharif må gå av, “Ingen statsterrorister i Pakistan”, og “Nei til fortsatt valgfusk” samlet gruppen med norsk-pakistanerne, som sympatiserte med opposisjonskreftene i landet, seg på Frogner.

– Vi gjør dette i sympati med de flere tusen pakistanere som har demonstrert utenfor nasjonalforsamlingen i Islamabad i tre uker. Fjorårets valgkamp med massiv korrupsjon og manipulasjon har satt sinnene i kok blant befolkningen. I tillegg har hatt angrepet på hovedkvarteret til Minhaj-ul-Qurans hovedkvarter i juni og på fredelige opposisjonsdemonstranter 31. august. Her ble ubevæpnede demonstranter angrepet av politiet med nervegass og gummikuler. Som følge av dette ble flere titalls drept og hundretalls skadet. Slikt kan ikke gå an i en rettstat og demokrati, uttalte Awais Ahmed Ejaz fra Minhaj Ul-Quran Norge, som var tilstede under protesten, til utrop.no.

– Regjeringen i Pakistan har blitt til gjennom valgfusk og er dermed grunnlovstridig, noe blant annet landets valgkommisjon har påpekt. Vi trenger nå en midlertidig regjering som kan ta tak i landets alvorlige og betente politiske situasjon, la han til.

Foto : Claudio Castello

Utrops medarbeider var tilstede og tok bildene som vises i fotoserien.

Foto : Claudio Castello

Foto : Claudio Castello