Ålesund på landstoppen i integrering

Blant Norges beste integreringskommuner: Ålesund er på topp når det gjelder antall og kvalitet i introduksjonsprogrammet
Foto: Flickr.com
Ni av ti flyktninger i Ålesund kommune er enten i jobb eller utdanning, skriver Sunnmørsposten.

Hele 89 prosent avdeltakerne på kurset i Ålesund var aktive ett år etter fullendt kurs. Andre kommuner på Nordvestlandet som er i tetsjiktet, er Sunndal (88 prosent) og Molde (72 prosent). Best i landet blant kommunene som hadde hatt ti eller flere deltakere på programmet, var Sandefjord (92 prosent).

For landet som helhet kunnetallene vise at 62 prosent av deltakerne var i jobb eller utdanning ett år etter at de gikk ut av introduksjonsprogrammet, ifølge en rapport som nylig ble offentliggjort av Statistisk sentralbyrå.

– Vi skal ikke finne raske løsninger på kompliserte utfordringer, men fokusere på det som fungerer på lang sikt, forklarer foretaksleder Vigdis Thoresen ved flyktningkontoret i Ålesund grunnen til at kommunen gjør det så godt.

Thoresen har jobba med flyktninger i Ålesund i over 15 år og tror tett samarbeid er nøkkelen til å lykkes.

– Både vi på flyktningkontoret og dem vi samarbeider med er tett på innvandrerne og følger dem opp. Vi forsøker å være tilgjengelig heile vegen fra A til Å. Det er fordi det er sånn vi skal jobbe, grundig og langsiktig, forklarer Thoresen overfor Sunnmørsposten.

Klikk her for å se hele rangeringen.