Dansk seier i cricket

cricket
Foto: Sibel Thorsen Kocabas
I helgen spilte Norges cricketlandslag for jenter sin første landslagskamp mot Danmark.

Både det danske og norske jentelandslaget er fornøyde med kampene i helgen.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas
– De spilte godt i går, så det blir spennende og se hva som skjer i dag, sier Aisha Mohghal (17) før kampen. Hun er en av spillerene for det norske landslaget og forteller at de med nød å neppe kom seg igjennom gårsdagen ved å spille uavgjort. I dag er strategien å få mest mulig poeng så de kan slå danskene og hun har troen på lagkameratene, som består av jenter mellom 15-30 år fra ulike lokale cricketlag. 

Spillere fra det norske landslaget i dyp konsentrasjon.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas
På tribunen er de fleste supporterne familie og venner av det norske landslaget. Cricket er en stor sport i både India og Pakistan og kamper følges nøye av norsk-pakistanere og norsk-indere bosatt i Norge. En kvinne som har møtt opp for å heie på de norske jentene forteller at mange har cricket som hobby og en del driver med det profesjonelt. 

Moghal forteller at hun begynte å spille cricket for Falken Girls for noen år tilbake, mye påvirket av venner, men også farens interesse for cricket. 

– Det er veldig populært i India og Pakistan, men også i England, sier hun.  

Inviterte danskene
Fozia Ahmad, intitiavtaker og rekrutterer for jentelag i cricket, sier hun er stolt av å endelig kunne få i stand en landslagskamp.

– Dette er noe vi har jobbet for og gledet oss til, sier hun.

Det danske landslaget kan juble etter en velfortjent seier.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas
Også danskene synes det er stas å få komme til Norge. Cricket har eksistert noe lengre enn i Danmark, og landslaget har allerede spilt i en del år allerede. De har med en del nye spillere, den yngste bare 11 år gammel. “Red foxes” som de kaller seg, forteller at de gleder seg til kampen, men at de også har det gøy også utenfor banen. Mange har begynt å spille fordi samholdet er så bra, forteller noen av spillerene. Det er også tydelig på banen under kampen, og det danske landslaget kan juble når seieren er sikret.

Historisk
Det er lokalpolitikere til stede og pokaler deles ut til spillerene fra begge lag.

Det norske landslaget er fornøyd med innsatsen sin.
Foto : Sibel Thorsen Kocabas
Til tross for at de norske jentene måtte se seg slått av danskene, er de fornøyd med innsatsen og får rosende ord fra Ahmad. Hun takker også det danske landsaget for å ha kommet til Norge.

– Gratulerer så mye med seier til Danmark, dette har betydd mye for oss, sier hun.