Støttes etter å ha kalt muslimer “miljøforurensing”

 
Foto: rotmomusikken.com
I debattfeltet på Facebook får musikeren Hans Rotmo støtte for sine kontroversielle meninger om muslimer. Samtidig er dette ikke representativt for hva folk egentlig mener, understreker statsviter.
0Shares

Bakgrunnen er at Rotmo (bildet) i et intervju med Trønder-Avisa omtalte muslimer som en “miljøforurensning i Europa“.

I en oppfølgingssak gikk lederen for Ungdom mot rasisme, Mina Adampour, ut og kalte Rotmos budskap for “hatpropaganda. Saken ble lagt ut på adressa.nos Facebook-side, og i 18-tiden søndag hadde det kommet rundt 190 direkte kommentarer til saken.

“Sprer sannheten”
En gjennomgang av debatten viser at rundt 100 av innleggene gir støtte til Rotmo eller til budskapet hans, med kommentarer av typen «Han sprer sannheten..» og «Rotmo har 100% rett..»

Samme støtte kom til syne i fjor, da Rotmo ga ut sangen Svarte telt, med tekstlinjen «Asylsøkeran kryr som lopp og lus og bur i forsamlingshus».

Lite representativt
Statsviter Svein Tore Marthinsen, som har skrevet boken «Sosial kommunikasjon» sammen med Cecilie Staude, sier imidlertid at flertallet i Norge ikke støtter Rotmos syn på muslimer og flyktninger, selv om artisten får støtte på Facebook.

Debatter i sosiale medier er ikke representative for hva folk generelt mener, understreker han.

– En del som ønsker seg en strengere innvandrings- og integreringspolitikk, men Rotmos uttalelser går mye lengre enn det de fleste mener, sier han.

Les også:

– Jeg er en verdaling på lik linje med deg, Hans

– Rotmo er på ville veier