Siktet for grov unndragelse

 
Foto: Arkiv
Tidligere dekkonge Tommy Sharif (bildet) ble arrestert tirsdag morgen, siktet for grov unndragelse. – Han vil forklare seg for politiet, sier hans forsvarer John Christian Elden.
0Shares

– Tommy Sharif ble pågrepet klokken ni i dag på en adresse i Oslo. Han sitter i avhør og er siktet for mistanke om bo-unndragelse etter straffelovens paragraf 283, med strafferamme på seks år, sier leder før økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune, til E24.

Bakgrunnen for siktelsen har vært opplysningene i media den siste tiden fra bostyrer og Skatteetaten, og mistanke om at han har unndratt midler fra konkursboene. 

Elden: Vil ikke kommentere siktelse
Økokrim hadde før siktelsen mistenkt Sharif for å ha bedrevet skattesvik. Samtidig er Sharifs forsvarer John Christian Elden i Høyesterett tirsdag.

– Jeg har så langt ikke mottatt selve siktelsen, så jeg har ikke mulighet til å kommentere den. Jeg kan bekrefte at jeg bistår Sharif, og at han vil forklare seg for politiet om de forhold de måtte ha interesse for, sier han til E24/VG.

Hva skjer nå videre?

– Nå nå er han i avhør, så må vi se videre utover dagen hva som kommer ut av det.

Ny pågripelse
NRK kunne senere i dag melde om en ny pågripelse i saken etter et pengefunn under ransakingen i Sharifs dekksenter på Alnabru.  

– Vi har ransaket på flere steder, og to personer sitter nå i avhør. Vi har funnet mye penger i kontanter, uten at jeg foreløpig vil si hvor mye som er funnet, sier leder for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune til Dagens Næringsliv.

Saken er oppdatert.