Styrebehandler sak etter nett-uttalelser

 
Foto: flickr.com
Fremskrittspartiet avgjør lokalpolitikeren Jarl Melands politiske skjebne denne uken, melder NRK. 
0Shares

Bakgrunnen for saken er at Meland i en tråd på SIANs (Stopp Islamiseringen av Norge) Facebook-side 10. juni omtalte en dagbladet.no-artikkel om at det er oppnådd politisk enighet om å ta flyktninger fra Syria til Norge. I kommentarfeltet sammenlignet Frp-politikeren Ap-leder Jonas Gahr Støre med den dømte og henrettede landssvikeren Vidkun Quisling.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Ytringene har skapt sterke reaksjoner i Frp. Meland selv kunne bekrefte at han sto bak ytringene, og beklaget dem i forrige uke.

– Man blir ivrig når man skriver og til slutt snakker man vel før man kobler inn hjernen og kommer med noen uoverveide ord og uttrykk som man helst skulle vært foruten, sa han til NRK da.

Styrebehandlet sak
Lederen i Spydeberg Fremskrittsparti, Rowena von Ohle, uttalte at man styrebehandlet saken i går, og sendt den videre til fylkespartiet.

– Vi har behandlet saken om disse uttalelsene på sosiale medier som en styresak.

Von Ohle sier de ennå ikke ønsker å si hva de mener bør skje med Meland, utover at hun bekrefter at partilaget ser på ytringene som uforenlige med Fremskrittspartiets politikk.

– For oss er det viktig å behandle denne saken korrekt og følge våre protokoller slik at vi ikke gjør noen overtramp, sier hun til NRK.