Vil ha slutt på snikfotografering

 
Foto: Claudio Castello
Drosjeholdeplassen ved utestedet London pub må fjernes, krever bystyrepolitikere i Oslo. Årsaken er at homofile med minoritetsbakgrunn føler seg utsatt for overvåking og sosial kontroll fra taxisjåfører på holdeplassen, skriver NRK.

London pub (bildet øverst) beskriver seg på sine egne nettsider som homsenes storstue i Oslo. Men i lang tid har flere muslimske gjester kviet seg for å komme til denne puben, fordi de føler seg overvåket av drosjesjåfører som står parkert rett utenfor.

– London Pub er Oslos eldste homsepub. At noen skal ha frykt og angst for å gå hit er uakseptabelt. Det er også påstander om at drosjesjåfører rapporterer dette videre i sine nettverk, og det må vi ha en slutt på, sier bystyrepolitiker Ola Kvisgaard (H) til NRK.

Sakens kjerne: Slik ser drosjeholdeplassen utenfor det populære homoutestedet London pub ut. Herfra skal sjåfører ha snikfotografert gjester med flerkulturell bakgrunn. Nå krever flere politikere holdeplassen fjernet.
Foto : Claudio Castello

Taxiforbundet tar avstand
Han får støtte fra bystyrerepresentant Espen Ophaug fra Venstre. Sammen har de sendt et brev til samferdselsbyråd Guri Melby (V) der de ber henne gripe inn, og det så raskt som mulig.

– Vi har fått rapporter om at det er blitt tatt mobilbilder av folk på vei inn og ut av London pub, og at disse spres i deres nettverk. Dette er et lavterskeltilbud, da må vi sørge for at det er det for alle som bor i byen, sier Ophaug til NRK.

Norges Taxiforbund kjenner til snikfotograferingen skjer.

– Jeg har aldri sett dette selv, men dette har ikke noe med vårt yrke å gjøre. Alle som er ute og betjener publikum bør ta sterkt avstand fra dette, sier Glenn Tuxen, fylkesleder i Oslo i Norges Taxiforbund, til NRK.